A. Część teoretyczna:1. Zapoznanie się z przepisami bhp, p-poż.2. Zapoznanie się z zasadami organizacji kuchni w przedszkolu. B. Zadania wykonywane przez bezrobotnego w okresie odbywania stażu: 1. Obróbka wstępna warzyw, owoców oraz wszelkich surowców do produkcji posiłków (mycie, obieranie, czyszczenie).2. Rozdrabnianie warzyw, owoców i innych surowców z uwzględnieniem wymogów technologii i instrukcji obsługi maszyn gastronomicznych.3. Przygotowywanie potraw zgodnie z wytycznymi kucharki i oszczędne gospodarowanie artykułami spożywczymi.4. Pomoc w porcjowaniu i wydawaniu posiłków.5. Utrzymanie czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie zasad higieniczno-sanitarnych, BHP i p-poż. oraz dyscypliny pracy.6. Mycie naczyń (wyparzanie) i sprzętu kuchennego.7. Sprzątanie kuchni, obieralni, zmywalni.
Wymagania konieczne:Wykształcenie: średnie zawodowe
Wykształcenie: średnie ogólnokształcące
Wymagania inne:Oferta stażu w ramach Programu aktywizacji zawodowej bezrobotnych zamieszkujących na wsi, finansowanego ze środków Funduszu Pracy przyznanych z Rezerwy Ministry. Wymagania organizatora: mile widziane wykształcenie gastronomiczne, niekaralność.
Najnowsze komentarze