A. Część teoretyczna:1. Zapoznanie się z przepisami bhp, p-poż.2. Szkolenie wstępne z zakresu BHP.3. Zapoznanie się z innymi regulaminami, instrukcjami obowiązującymi w szkole, z organizacją pracy kuchni i stołówki.4. Zapoznanie się z obsługą urządzeń kuchennych.B. Rodzaj wykonywanych zajęć:1. Przygotowywanie pod kierunkiem kucharza produktów i materiałów na posiłki zgodnie z obowiązującymi normami i potrzebami.2. Przygotowywanie wraz z kucharzem posiłków zgodnie z wymaganą jakością.3. Mycie garnków i innych naczyń kuchennych oraz ich wyparzanie zgodnie z normami sanitarnymi, instrukcjami. 4. Obsługa sprzętu kuchennego. 5. Przestrzeganie zasad BHP i instrukcji bezpiecznego użytkowania urządzeń, maszyn itp.6. Właściwe zabezpieczenie powierzonego mienia przed możliwością zniszczenia lub kradzieży.7. Utrzymywanie czystości i higieny w pomieszczeniach kuchennych i jadalni.8. Odkurzanie i mycie podłóg parkietów i posadzek odpowiednimi środkami.9. Usuwanie pajęczyn, odkurzanie lamp na bieżąco, mycie obudów lamp zgodnie z potrzebami.10. Ścieranie kurzu z parapetów i mycie stołów.11. Odkurzanie i mycie sprzętu znajdującego się w kuchni i innych pomieszczeniach kuchennych.12. Wykonywanie innych czynności na stanowisku pomoc kuchenna zleconych przez przełożonego.
Wymagania konieczne:Wykształcenie: zasadnicze branżowe
Wymagania inne:Oferta stażu w ramach Programu aktywizacji zawodowej bezrobotnych zamieszkujących na wsi, finansowanego ze środków Funduszu Pracy przyznanych z Rezerwy Ministry. Wymagania organizatora: wykształcenie zasadnicze zawodowe lub średnie, książeczka sanepidowska.
Najnowsze komentarze