przygotowywanie surowców do produkcji; przeprowadzenie procesu produkcji półproduktów i wyrobów gotowych; nadzorowanie i kontrolowanie zmian stanu produktu w trakcie produkcji na podstawie szczegółowychwytycznych technologii produkcji; obsługiwanie maszyn i urządzeń oraz ich konserwacja na podstawie instrukcji i dokumentacji technologicznej; posługiwanie się aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w przetworstwie spożywczym; identyfikowanie zagrożeń bezpieczeństwa żywności i monitorowanie krytycznych punktów kontroli wprocesach produkcji oraz podejmowanie działań korygujących zgodnie z zasadami europejskich dyrektyw Dobrej Praktyki Higienicznej GHP (ang. Good Hygienic Practice), zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP (ang. Good Manufacturing Practice) i systemem Analizy Zagrożeń i KrytycznychPunktów Kontroli HAACP (ang. Hazard Analysis Critical Control Point); przestrzega zasad ergonomii oraz przepisów bhp i ppozż przy wykonywaniu powierzonych obowiązków.
Wymagania konieczne:Wykształcenie: zasadnicze zawodowe
Wymagania inne:wykształcenie zasadnicze zawodowe/ branżowe oraz policealne i średnie zawodowe/ branżowe, preferowany kierunek gastronomiczny; zdolność do wysiłku fizycznego
Najnowsze komentarze