obróbka wstępna surowców z zachowaniem ich wartości odżywczej; przeprowadzenie kontroli i degustacji przygotowanych potraw pod względem jakościowym i ilościowym przy wykorzystaniu zasad praktyki produkcyijnej i higienicznej; wykonywanie wszystkich czynnosci związanych z produkcją żywności zgodnie z planem HACCP Stłówki Miejskiej; uczestnictwo przy planowaniu jadłospisów wraz z dietetykiem StołówkiMiejskiej w oparciu o receptury potraw z uwzglednieniem podstawowych wartości odzywczych dla dzieci i mlodzieży szkolnej , a także konsumentów dorosłych; uczesnictwo w szkoleniach wewnetrznych organizowanych w StołówceMiejskiej w Grybowie z zakresu stosowania wymagań dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej oraz wdrażsystemu HACCP; plalnowanie pracy i przygotowywanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami higieniczno - sanitarnymi; samodzielne planowanie i koordynowanie pracy w kuchni; prowadzenie instruktażu w zakresie metod i technik sporzadzania wyrobów kulinarnych
Wymagania konieczne:Wykształcenie: zasadnicze zawodowe
Wymagania inne:osoba sumienna, punktualna, pracowita
Najnowsze komentarze