udział w planowaniu jadłospisu, współpraca z intendentem; przyrządzanie zdrowych i higienicznych posiłków, stosowanie receptur gastronomicznych; obróbka produktów spożywczych; przyjmowanie produktów żywnościowych z magazynu oraz racjonalnie ich zużycie; sprawdzanie terminu przydatności do spożycia produktów; zabezpieczanie produktów przed zepsuciem; utrzymywanie w stanie używalności powierzonego sprzętu kuchennego oraz jego bieżąca konserwacja; dbanie o czystość naczyń kuchennych; przestrzeganie GMP i GHP oraz HACCP; pozostawianie oznakowanych próbek żywnościowych zgodnie z zaleceniami sanepidu; wydawanie posiłków w stołówce przedszkolnej i szkolnej
Wymagania konieczne:Wykształcenie: średnie ogólnokształcące
Wymagania inne:osoba odpowiedzialna, wysoka kultura osobista, odporność na stres; sprawność fizycznai manualna, dobry stan zdrowia; doświadczenie w pracy w zespole
Najnowsze komentarze