zapoznanie się z przepisami i regulaminami z zakresu BHP i p.poż, zapoznanie z regulaminem pracy; poznanie zasad organizacji stanowiska pracy pod katem zasad HACCP; zapoznanie się ze sprzętem oraz narzędziami obsługiwanymi na stanowiskach pracy; utrzymywanie czystości i porządku na stanowisku pracy; bezpośrednia obsługa klienta; udzielanie informacji konsumenckiej zapoznanie się z asortymentem sprzedaży, poznanie karty menu i wiadomości na temat serwowanych potraw, ich składu serwowanie potraw i napojów; przygotowywanie różnego rodzaju asortymentu kaw, drinków, win. Dobór napojów do potraw. Przygotowanie oraz stosowanie zasad nakrywania stołu i dekorowania.
Wymagania konieczne:Wykształcenie: zasadnicze zawodowe
Wymagania inne:wykształcenie min. zasadnicze zawodowe - preferowany kierunek: gastronomia, technologia żywienia, sprzedawca; wysoka kultura osobista, uczciwość, punktualność, umiejętność pracy w zespole; dbałość o higiene osobistą i higienę miejsca pracy, zdolność do wysiłku fizycznego, komunikatywność
Najnowsze komentarze